Hungary HUN  

rss

  • rss
Image Gallery

Amway a Sziget Fesztiválon

Budapest, 2016. augusztus 18. – A nyár talán legjobban várt fesztiválja a Sziget, amely minden évben rekord számú látogatót vonz. Ez idén sem volt másként, az egy hét alatt közel 500 ezer ember fordult meg a Hajógyári szigeten. Ekkora tömegben bizony óhatatlanul is előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek, melyek szakszerű ellátását a Helperek Egyesületének önkéntesei biztosítják. Az ő munkájukat pedig immáron 4. éve az Amway támogatja.

A Sziget látogatottsága minden évben jelentősen nő, ezért nem csoda, hogy idén 30%-kal több esetet kellett ellátniuk a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesület tagjainak mint tavaly. Az egészségügyi sátorban és a terepen, szorosan együtműködve az Országos Mentőszolgálattal, több mint 2400 fesztiválozó ellátásáról gondoskodtak.

Azonnali segítség

A Helperek önkéntesei azért különlegesek, mert ők folyamatosan tűzközelben vannak. Az egy hét alatt a Sziget egész területén közel 400 járőr és segítő dolgozott. Az esetek 95%-ában ők azok, akik először találkoznak a sérülttel, majd ők kezdik meg az ellátást is, és ha komolyabb a probléma, riasztják a bázison várakozó orvos kollégákat is.

Az idei fesztiválon, annak ellenére, hogy rekordszámú vendég érkezett, szerencsére eseménytelenül teltek a Helperek napjai. A hűvös éjszakáknak köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a megfázásos betegek száma. Rajtuk kívül a tipikus fesztiválbalesetnek számító zúzódásokkal, horzsolásokkal, ficamokkal és kisebb törésekkel kezelték a bulizókat.

A csapat munkájához az Amway Hungária ezúttal is a népszerű HOME tisztítószerekkel járult hozzá. A megbízható L.O.C. nedves törlőkendő a járőrök munkáját segítette, az L.O.C. Dish Drops mosogatószer, az L.O.C tisztítószer, a BODY SERIES folyékony kéztisztító koncentrátum és a többi termék pedig az egyik legfontosabbat, az egészségügyi bázis és az ott dolgozók megfelelő higiéniai körülményeit biztosította.

Túlélőkalauz nyári bulikhoz

 A fesztiválszezonnak még nincs vége, jövő héten indul a B my lake és a Strand Fesztivál. Annak érdekében pedig, hogy ne legyen szükségünk a Helperek segítségére, Kupsza Péter az egyesület alelnöke a következő tanácsokkal indítaná útra a bulizókat:

  1. Viseljünk zárt cipőt, ami jól tartja a bokát, és véd a tömegben előforduló kisebb sérülésektől is.
  2. Együnk és igyunk mielőtt elkezdenénk a bulizást. Ha megfelelő mennyiségű ételt és italt fogyasztunk, sokkal nehezebben kerülünk alkoholos állapotba.
  3. A hátizsákunkba mindig kerüljön C-vitamin, kalcium és magnézium tabletta is, ami segíti szervezetünk regenerálódását.
© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia