Hungary HUN  

rss

  • rss
Image Gallery

Amway Önkéntesség

Három hazai jótékonysági programot díjazott az Amway

Budapest, 2016. december 5. – Magyarországon három önkéntes program kapta meg az #AmwayVolunteers kiemelt támogatását, melyek rászoruló gyermekek, autizmussal élő fiatalok és daganatos betegek mindennapjait teszik könnyebbé. Az Amway társadalmi szerepvállalásának fontos célja, hogy termékforgalmazói segítségével néhány éven belül a világ legnagyobb önkéntes közösségét hozza létre. Az #AmwayVolunteers projekt keretében az üzleti vállalkozók jótékonysági kezdeményezései közül minden országban három önkéntes program részesül kiemelt díjazásban.

Az Amway társadalmi felelősségvállalásának központi eleme – a vállalat alapértékeit követve – a nehéz helyzetben élő gyermekek és családok támogatása világszerte és Magyarországon is. A vállalat CSR tevékenysége széleskörű, számos eszközt vonultat fel, melyben fontos szerephez jutnak az elhivatott üzleti vállalkozók önkéntes vállalásai is.

Az #AmwayVolunteers globális program célja, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel támogassa, elősegítse a termékforgalmazók önkéntes tevékenységét, így 2019-re a világ legnagyobb önkéntes közösségét hozza létre. Az Amway minden évben díjazza azokat az önkéntes programokat, melyekkel a termékforgalmazók a legtöbbet tették a helyi közösségek támogatásáért. Magyarországon a vállalat a három hazai kiemelt programot összesen közel félmillió forinttal támogatja.

Kovács Zsanett és Holtay István önkéntes programja értelmi fogyatékos és autista fiatalok támogatását tűzi célul. Az önkéntesek az Esőemberke Alapítvány a Vas Megyei Autistákért szervezetnek felajánlott támogatást a fiatalok mozgásfejlesztéséhez szükséges eszközök javítására és karbantartására, valamint közösségi programok szervezésére fordítják, hogy minél több örömöt csempésszenek a rászoruló fiatalok mindennapjaiba.

Laczkóné Majer Réka programjával a debreceni daganatos betegek rehabilitációját szeretné segíteni. A támogatást a Holnapom Egyesületnek ajánlja fel, melynek segítségével a környéken élő daganatos betegek és családtagjaik számára szervez különböző programokat, ezzel is segítve a gyors gyógyulást. Réka pszichológusként betegedukációt, szupportív terápiát és egyéb pszichoterápiás csoportokat is tart a betegeknek.

Karika Éva önkéntes akciójával a gyermelyi nehéz sorsú gyerekeknek szeretne életre szóló élményt szerezni. A támogatásból a gyermelyi Vöröskereszttel együttműködve egyhetes kézműves tábort szervez teljes ellátással 40 rászoruló gyermek számára.

„Az Amway társadalmi felelősségvállalásának nagykövetei a vállalat munkatársai és 30 ezer üzleti vállalkozója. Ők azok, akik szívvel-lélekkel, önálló lelkesedéssel adnak bele minden tőlük telhetőt a karitatív célok megvalósítása érdekében. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon minden évben több száz önkéntes csatlakozik az Amway CSR programjaihoz és egyre többen vannak, akik saját maguk szervezik meg azokat a jótékonysági akciókat, amelyekkel a leginkább segíthetnek közvetlen környezetüknek. Az #AmwayVolunteers keretében támogatott programok példaértékűek mindannyiunk számára” – mondta el Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia