Hungary HUN  

rss

  • rss
Milind Pant az Amway vezérigazgatója 2019 januártól

2018.10.16 - 

A világ legnagyobb közvetlen értékesítési vállalata, az Amway ma bejelentette, hogy Milind Pantet nevezték ki a cég vezérigazgatójává. Pant úr korábban a Yum! Brands csoportnál dolgozott, ahol a legutóbbi időkig a Pizza Hut International elnöke volt. Pant úr 2019. január 2-tól közvetlenül az Amway igazgatótanácsának irányítása alá tartozik, melynek ő maga is tagja lesz. A vezérigazgatói tisztség új pozíciónak számít az 1959-es alapítása óta családi irányítás alatt álló Amway életében.

„Milind széleskörű tapasztalatával és lelkesedésével segít majd abban, hogy az Amway az eddiginél is nagyobb sikereket érjen el” – mondta Steve Van Andel, az Amway elnöke. „Biztosak vagyunk benne, hogy vezetői képességei és a korábbi vállalatoknál a növekedés és átalakulás területén szerzett tapasztalatai hozzájárulnak ahhoz, hogy az Amway még nagyobb figyelmet tudjon fordítani az üzleti vállalkozók támogatására, valamint exkluzív és innovatív termékeivel megfeleljen a vevők igényeinek.”

Milind a Yum! Brands vállalattól érkezett, ahol legutóbb a Pizza Hut International elnökeként a nemzetközi divízió vezetésével növekedést ért el Ázsiában, Indiában és Európában, ezen kívül több mint 9000 Pizza Hut üzlet tartozott irányítása alá az Egyesült Államokban, és nevéhez fűződik a vállalat elektronikus kereskedelmi és digitális stratégiájának levezénylése. A Yum! Brands-nél végzett munkáját megelőzően 14 évig az Unilevernél dolgozott különféle vezetői pozíciókban, egyebek mellett ő volt az afrikai, közel-keleti és törökországi élelmiszeripari divízió alelnöke. Milind feleségével, Amritával Dallasban él.  

Az Amway vezetését eddig Van Andel és Doug DeVos, a cég elnökei közösen látták el, akik 1995 illetve 2002 óta viselik ezt a tisztséget. Mindketten az Amway igazgatótanácsának társelnökeként folytatják munkájukat. A Jay Van Andel és Rich DeVos által alapított Amway a jövőben is családi tulajdonú és családi irányítás alatt álló vállalat marad. A cég igazgatási és vezetési feladatait a továbbiakban Milind látja el.

„A Van Andel és DeVos család továbbra is hű marad édesapáink eredeti törekvéséhez, mely szerint minden embernek meg kell adni a lehetőséget egy saját vállalkozás építésére” – mondta Doug DeVos, az Amway elnöke. „Az Amway stabilitását és vezető szerepét figyelembe véve minden eddiginél bizakodóbban tekintünk a cég jövőjére, és örömmel üdvözöljük Milindet az Amway családjában.”

Az Amway-ről

A családi tulajdonban álló Amway egy 8,6 milliárd dolláros forgalmú, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalat, melynek székhelye az Amerikai Egyesült Államok Michigan államában lévő Adában található. A cég elsődleges célja, hogy hozzásegítse az embereket egy egészségesebb és motiváltabb élet eléréséhez. Az Amway legnépszerűbb márkáit, így a Nutrilite™ vitamin, ásványi anyag- és étrend-kiegészítő termékeket, az Artistry™ bőrápolási termékeket és színes kozmetikumokat, az eSpring™ víztisztító rendszereket és az XS™ energiaitalokat kizárólag Amway üzleti vállalkozók forgalmazzák. A 2018-es Direct Selling News Global 100 szerint a 2017-es globális értékesítési adatok alapján az Amway a világ legnagyobb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata. A vállalat éves forgalma a közvetlen értékesítési tevékenység mellett egyéb üzleti műveletekből származik.  A vállalattal kapcsolatos hírekért látogasson el az amwayglobal.com/newsroom oldalra.

Vélemény?

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia