Hungary HUN  

rss

  • rss
Sétarekord a beteg gyermekekért

2018.09.27 - 

Szeptember 22-23-án, immár 4. alkalommal, országos jótékonysági sétát szervezett az Amway 11 városban. A „10 000 lépés ÉRTED és ÉRTÜK” akció célja az volt, hogy a résztvevők 10 ezer lépéssel és jelképes, 500 forintos adománnyal segítsék a beteg és rászoruló gyermekeket. A hétvégén új rekord született: minden eddiginél többen, több mint háromezren gyalogoltak országszerte a jó ügyért és saját egészségükért. A részvételi díjakból befolyt összeget az Amway megduplázta, így összesen 3,5 millió Ft gyűlt össze a gyermekkórházak és gyermekalapítványok javára.

A sétának számtalan jótékony hatása van. Már egy fél órás gyaloglással javítható nemcsak a kondíció, de akár a kreativitás és a hangulat is. Még eggyel több ok a gyaloglásra, ha a megtett kilométerekkel jó ügyet is segíthet az ember. Az Amway Hungária jóvoltából erre nyílt lehetőség a hétvégén: a vállalat idén negyedik alkalommal szervezte meg „10 000 lépés ÉRTED és ÉRTÜK” országos jótékonysági akcióját. A résztvevők egy kb. 5 kilométeres, frissítő sétával és jelképes részvételi díjjal, 500 forinttal támogathatták hazai gyermekkórházak- és intézmények, valamint gyermekalapítványok nélkülözhetetlen munkáját.

Az országos akcióban 11 város, Baja, Budapest, Dunaújváros, Gyöngyös, Győr, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szeged, Szolnok, és Vác vett részt. Idén összesen több mint háromezren tették meg az 5 kilométeres távot, ami az eddigi legnagyobb létszám az akció történetében.

„Örömmel látjuk, hogy jótékonysági akcióink évről évre egyre népszerűbbek. A 10 000 lépés programot 2015-ben indítottuk, az eltelt évek alatt összesen 11 millió forintot gyűjtöttünk a gyerekek támogatására. Reméljük, hogy ezzel az akcióval is még több kisgyermek mindennapjait tehetjük könnyebbé” – mondta el Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

A „10.000 lépés ÉRTED és ÉRTÜK” akcióban részt vevő városok és a támogatott intézmények, szervezetek:

  Város Támogatott intézmény/szervezet
1. Baja Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a Speciális Iskola
2. Budapest Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika
3. Dunaújváros Szent Pantaleon Kórház Bölcsőde
4. Gyöngyös Bugát Pál Kórház Gyermekosztály
5. Győr Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyermek Intenzív Osztály
6. Nagykanizsa Kanizsai Dorottya Kórház Gyermekosztálya
7. Nyíregyháza Szabolcsi Esőemberekért Alapítványon keresztül a Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és EGYMI
8. Székesfehérvár Kerek Világ Ház Alapítvány
9. Szolnok „Az értelmes életért” Alapítvány
10. Szeged GEMMA Fejlesztő Nevelés-oktatást végző Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola
11. Vác Jávorszky Ödön Kórház Gyermekosztály

 

Vélemény?

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia